Band 2019

Band 2019

Urvalet för 2019 års festival är klart och fler band presenteras löpande under våren.


Dunderhead (S)

The Original Five (S)

Rookie Riot (S)

New Valley Sting Band (S)

Miss Winter (S)

Dunderhead (S)

www.dunderhead.se

Dunderhead är ett av sveriges mest etablerade bluegrass-band med ett album bakom sig och ett nytt på gång i år och har gigat flitigt i Sverige såväl som Europa och USA. Dunderhead består av en sammansättning fantastiskt kompetenta musiker som tillsammans skapar en grymt tight bluegrass som sätter ribban hur högt som helst.

The Original Five (S)

www.theoriginalfive.se

The Original Five är ett fyra man starkt bluegrass-band från Malmö med en musikalisk grund i klassisk bluegrass från 40- och 50-talet med moderna influenser, särskilt i det egna materialet. Bandet har funnits sedan 2010 och har hunnit spelat mer än 250 gig runtom i Sverige, Europa och USA.

Rookie Riot (S)

www.facebook.com/rookieriot

Rookie riot är ett bluegrass-band från Göteborg som startades som ett projekt för att stödja unga musiker intresserade av amerikansk folkmusik. Projektet leds av Anders Ternesten (Dunderhead) och Agnes Brogeby (Six String Yada och Rockridge Brothers) och de har snabbt etablerat sig på den svenska bluegrass-scenen och har av allt att döma en fantastiskt framtid för sig.

New Valley Sting Band (S)

https://soundcloud.com/new-valley-string-band


New Valley blandar i sitt set fina känslosamma sånger med riktigt fartiga partyhits direkt från Appalacherna. De tar den amerikanska musiken över Atlanten till Sverige där de gör nya spännande arrangemang som alltid har old time-musikens dansanta groove som grund. Med den enkla men traditionella sättningen på banjo, fiol, gitarr och sång skapar de en trevlig konsertupplevelse som ger publiken old time-musik när den är som bäst.

Miss Winter (S)

www.misswinter.se


Miss Winter är en svensk country-trio som kombinerar sitt svenska musikarv med deras passion för country-musik och harmonier. De beskriver sin musik som en blandning pop och country med ett skandinaviskt anslag.
NBMA

 

Nääsville Bluegrass & Music Festival arrangeras årligen av föreningen Nääsville Bluegrass Music Association.

KONTAKT / CONTACT US

310 61, Ätran

SWEDEN

SPELA PÅ FESTIVALEN / PLAY

 

Vill du spela på festivalen eller på öppen scen? Do you want to play at the festival?

 

Läs mer / Read more

© Copyright. All Rights Reserved.