Band 2019

Band 2019

DOWNLOAD POSTER (PDF)


Cross Island Porch Band (DK)

Dunderhead (S)

High on Grass (S)

Josephine & The River Boys (S)

Just as Blue (S)

Lowlife Brotherhood (DK)

Millers (S)

Miss Winter (S)

New Valley Sting Band (S)

Rookie Riot (S)

Skillet Licorice (USA)

The Jonestown Fruit Jar Drinkers (S)

The Original Five (S)

Cross Island Porch Band (DK)

www.facebook.com/Cross-Island-Porch-Band-1556178061308136/

Medlemmarna i Cross Island Porch Band fann varandra på bluegrass jam sessions i Köpenhamn, och deras kärlek till musiken drev dem att bilda ett band. Musiken beskrivs som "cross over grass", vilket kan förklaras som musik baserad på traditionell bluegrass, men med inblandning av andra genrer och moderna inslag.

Dunderhead (S)

www.dunderhead.se

Dunderhead är ett av sveriges mest etablerade bluegrass-band med ett album bakom sig och ett nytt på gång i år och har gigat flitigt i Sverige såväl som Europa och USA. Dunderhead består av en sammansättning fantastiskt kompetenta musiker som tillsammans skapar en grymt tight bluegrass som sätter ribban hur högt som helst.

High on Grass (S)

De beskrivs som sveriges mest rutinerade bluegrass-band och firar i år 25 år som band. High on Grass spelade för fösta gången på vår scen 1995 och har varit tillbaka flera gånger sedan dess. För den oinvigde kan sägas att High on Grass framför en otroligt välspelad klassisk bluegrass à la Stanley Brothers, Bill Monroe och Flatt and Scruggs.

Josephine & The River Boys

www.facebook.com/Josephineandtheriverboys/

För Josephine & The River Boys är Ätran mer eller mindre hemmaplan och det är inte första gången vi ser deras livfulla bluegrass på Nääsville. Den här hallandsbaserade orkestern blandar klassik bluegrass med folkmusik, Dylan-tolkningar och mycket mer. Vi är glada för att återse dem på våran scen igen.

Just as Blue (S)

www.facebook.com/justasblue/

Det göteborgsbaserade bandet borde inte vara obekant för någon som har hängt med i den svenska bluegrass-scenen. Just as Blue har synts flitigt på svenska live-scenerna de senaste åren. Just as blue har en klassisk bluegrass-sättning men vågar utmana och sätter gärna en pesonlig prägel på soundet.

Lowlife Brotherhood (DK)

www.lowlifebrotherhood.com

När Rick Hauchman lämnade North Carolina för Köpenhamn dröjde det inte länge innan han hittade hem igen i sina musikaliska jämlikar, som idag utgör Lowlife Brotherhood. Gänget har alla en passion för ett kraftfullt intensivt bluegrass-sound som återfinns i musiken mellan 1960-80, vilket de blandar upp med dagens moderna sound. Lowlife Brotherhood levererar en intensiv, fartfylld bluegrass med tryck.

Millers (S)

En månlös natt i ett kök på Mjörn, mittemellan Tjörn och Orust, föddes Millers. Med ett sväng direkt från Appalacherna, stämsång för änglarna och med alla fötterna på jorden levererar de en skottkärra bôs rakt in i hjärtat.

Miss Winter (S)

www.misswinter.se

Miss Winter är en svensk country-trio som kombinerar sitt svenska musikarv med deras passion för country-musik och harmonier. De beskriver sin musik som en blandning pop och country med ett skandinaviskt anslag.

New Valley Sting Band (S)

https://soundcloud.com/new-valley-string-band

New Valley blandar i sitt set fina känslosamma sånger med riktigt fartiga partyhits direkt från Appalacherna. De tar den amerikanska musiken över Atlanten till Sverige där de gör nya spännande arrangemang som alltid har old time-musikens dansanta groove som grund. Med den enkla men traditionella sättningen på banjo, fiol, gitarr och sång skapar de en trevlig konsertupplevelse som ger publiken old time-musik när den är som bäst.

Rookie Riot (S)

www.facebook.com/rookieriot

Rookie riot är ett bluegrass-band från Göteborg som startades som ett projekt för att stödja unga musiker intresserade av amerikansk folkmusik. Projektet leds av Anders Ternesten (Dunderhead) och Agnes Brogeby (Six String Yada och Rockridge Brothers) och de har snabbt etablerat sig på den svenska bluegrass-scenen och har av allt att döma en fantastiskt framtid för sig.

Skillet Licorice (USA)

www.skilletlicorice.bandcamp.com/releases

Skillet Licorice från San Francisco, USA frontas av Elise Engelberg och Matt Knoth, två musiker med en enorm erfarenhet från otaliga band och musikaliska inriktningar. Oavsett om det handlar om fiddle breakdowns, slinky blues, sparkling banjo breaks, ragtime eller drömsk vals imponerar den dynamiska duon genom sin skicklighet och djupa passion till den amerikanska folkmusiken. Trots sin hängivenhet till det traditionella, framför Skillet Licorice sin musik med en modern energi vilket gör att deras musik är allt annat än något från ett dammigt museum.

The Jonestown Fruit Jar Drinkers (S)

https://www.facebook.com/thejonestownfruitjardrinkers/

Malmö-baserade Jonestown Fruit Jar Drinkers förflyttar lyssnaren till en helt annat tid och plats när de framför en gumbo av 20-tals blues, fiddle tunes, rags och mord ballader. Välspelat och välekiperat, ett måste för alla old-time / jug band-lovers.

The Original Five (S)

www.theoriginalfive.se

The Original Five är ett fyra man starkt bluegrass-band från Malmö med en musikalisk grund i klassisk bluegrass från 40- och 50-talet som de blandar upp med moderna influenser, särskilt i det egna materialet. Bandet har funnits sedan 2010, har fyra fullängdare bakom sig, och har hunnit spelat mer än 250 gig runtom i Sverige, Europa och USA. Det nya albumet "Wipe Away Those Years" släpptes i februari i år och The Original Five kan ses giga flitigt i vår så de kommer väluppvärmda till Nääsville.

NBMA

 

Nääsville Bluegrass & Music Festival arrangeras årligen av föreningen Nääsville Bluegrass Music Association.

KONTAKT / CONTACT US

310 61, Ätran

SWEDEN

SPELA PÅ FESTIVALEN / PLAY

 

Vill du spela på festivalen eller på öppen scen? Do you want to play at the festival?

 

Läs mer / Read more

© Copyright. All Rights Reserved.