Band 2022

Jussi Syrén and the Groundbreakers (FIN)

Jussi Syrén and the Groundbreakers är kanske nordens mest hårdföra bluegrassband som har inte mindre än nio album bakom sig. Det här är ett band som absorberat den amerikanska musikkulturen och förfinat den så till den milda grad att den gått om och utvecklats till något som inte har sin motsats ens i ursprungslandet. Vi är otroligt stolta över att ha Bluegrass Maestero Jussi Syrén and the Groundbreakes på våran scen. Missa för allt i världen inte det här!

On Stage Friday 8th 2300-2400 and Saturday 9th 2300-2350


Artistens hemsida: Länk

Artistens sida på Spotify: Länk

Seven Foot Frank & Cousin Luke (S)

Seven Foot Frank är en artist som utforskar det musikaliska uttryck som var utmärkande för den amerikanska tidsepok som karakteriseras av alkoholförbud och ekonomisk depression och skapar en parallell tidslinje där 1920-talet aldrig tog slut. Om du tycker om traditionell amerikansk musik med en modern twist, framförd med autentiska akustiska instrument såsom banjo, fela, mandolin och tenorgitarr så lovar vi att det här är en artist för dig.

On Stage Friday 8th 2100-2145


Artistens sida på Spotify: Länk

Artistens hemsida: https://www.sevenfootfrank.com/

Alligator Gumbo (S)

Alligator Gumbo är ett band från de västra och södra delarna av Sverige som drivs av sin passion för musik och kultur med ursprung i södra Louisiana. De gör en tolkning av traditionell cajun-musik som kompletteras av egenskrivet material som framförs med känsla, skicklighet och trohet till traditionen. Alligator Gumbo framför sin medryckande musik med en fantastisk  energi och hängivenhet på traditionella instrument såsom squeezebox-dragspel, fela och triangel. Sången framförs till stor del på Louisiana-franska och bidrar till att man förflyttas i sinnet till en svettig klubb i Lafayette.

On Stage Friday 8th 2200-2245


Artistens sida på Spotify: Länk

Artistens hemsida: http://www.alligatorgumbo.com/

The Shiny Moonlit Boys (NL/IRL/US)

Här är ett relativt nystartat bluegrass-band från Nederländerna med något av en internationell prägel. Med medlemmar från Nedlerländerna, Irland och USA framför The Shiny Moonlit Boys en energisk och välspelad klassisk bluegrass. Se dem första gången i Sverige på Nääsville.

On Stage Saturday 9th 2150-2240


Artistens sida på Facebook: Länk

Artistens sida på Soundcloud: Länk

Artistens sida på Instagram: Länk

Rookie Riot (S)

Rookie Riot är ett band under ständig utveckling då det fungerar som ett utbildningsprojekt och språngbräda för nya hungriga musiker från Anders Ternstens elevgrupp. Det är lika spännande varje år att se och höra årets konstellation, och en sak är säker: Rookie Riot levererar alltid proffsigt framförd Bluegrass med medryckande kraft och energi.

On Stage Saturday 9th 2040-2130


Artistens sida på YouTube: Länk

Artistens sida på Facebook: Länk

Sugar Mill Stringband (S)

Sugar Mill String Band är en trio som bjuder på traditionell amerikansk Old Time med stor energi och känsla. Fantastikt väl framfört och medryckande, så det här är bandet för dig som vurmar för det traditionella soundet.

On Stage Saturday 9th 1500-1540


Artistens sida på Facebook: Länk

High on Grass (S)

Dessa veteraner från västkusten torde inte vara obekanta för den inbitne bluegrass-fantasten. I många år har de gett oss otroligt välspelad och snabb bluegrass, trogen gamla mästare som Bill Monroe, Stanley Brothers och Flatt & Scruggs.

On Stage Saturday 9th 1940-2020


Artistens sida på Facebook: Länk

Buster Sledge (N/US)

Buster Sledge är en nystartad progressiv bluegrass-trio med säte i Oslo som framför egenskrivet material inspirerat av samtidens bluegrass-sound, men  med en autentisk nerv som löper genom musiken likt en röd tråd. Vi är glada över att få välkomna Buster Sledge till vår scen och erbjuda den svenska publiken att se detta nya norska band.

On Stage Saturday 9th 1840-1920


Artistens sida på Youtube: Länk

Artistens sida på Facebook: Länk

John Edwin (S)

John Edwin är väl så nära man kommer old time hillbilly-musik i Sverige. Kanske är det Johns jämtländska rötter och närheten till bergen som bidragit till hans fallenhet och autenticitet för riktigt gammal amerikanskt banjospel och clogging. Vill du se och höra något unikt så får du inte missa John Edwin.

On Stage Saturday 9th 1700-1740


Artistens sida på Spotify: Länk

Artistens sida på Facebook: Länk

Belinda Charlene (S)

Singer/songwriter från Sverige uppväxt på musik från Dolly Parton, Waylong Jennings och Johnny Cash. Belinda har seets flitigt i Nashville där hon har hämtat inspiration och hittat samarbeten med det lokala musiklivet.

On Stage Friday 8th 1900-1945Artistens sida på Spotify: Länk

Artistens sida på Facebook: Länk

Josephine & The River Boys (S)

Vad vore Nääsville utan våra halländska vänner Josephine och hennes River Boys? Bandet beskriver sig som ett glatt aukustiskt band med traditionell sättning för bluegrass, som just spelar detta och annan sorgsen musik. 

On Stage Saturday 9th 1600-1640


Artistens sida på Facebook: Länk

 Folktown (S)


Folktown är en band från Göteborg som skriver och spelar original musik som passer väldigt bra som ett skönt avbrott på Nääs bluegrass festival. Alla i bandet har en lång erfarenhet inom bluegrass och närligande musik. Bandet består av Steve Eriksson (gitarr & sång), Bengt Nestor (bass & sång), Bertil Pohl (fiddle & sång) och Niek Dekker (mandolin & sång).


Artistens sida på YouTube: Länk

Artistens sida på Spotify: Folktown

New Sunny Side Ramblers (S)


New Sunny Side Ramblers är tillbaka på Nääsville och spelar amerikansk folkmusik med stor övertygelse. Bandet är omåttligt förtjusta i stämsång. New Sunny Side Ramblers blandar välkända bluegrasslåtar med en del mindre kända guldkorn ur den amerikanska låtskatten. Mac Robertson, sång och gitarr; Tommy ”Tompa” Sörensen, sång och bas; Magnus Edring, banjo; Jörgen Carlsson, sång och mandolin; Stefan Danielsson, sång och munspel.


Artistens sida på YouTube: Länk

Artistens sida på Spotify: Länk

Artistens sida på Facebook: Länk