Om festivalen

A taste of Americana

 

Nääsville Bluegrass and Music Festival är en två dagar lång festival på härliga Sjövikens Festplats i tätorten Ätran i Hallands inland. Här får du en fantastisk musikupplevelse tillsammans med trevliga människor i en skön och familjevänlig miljö.
Boka in 12-13/7, 2024 och få en smak av det bästa från amerikansk folk- och roots-kultur.

Sjövikens Festplats

 

310 61, Ätran, Sweden

 

Visa plats på Google Maps

Har du frågor?

 

Du når oss enklast via E-post. Använd formuläret nedan eller skicka direkt till info@naasville.se

 
 
 
 

En festivalgeneral minns de första åren
Intervju med Bengt Ericsson.
Initiativtagaren och Festivalgeneralen minns de första åren och utvecklingen därefter.

Om festivalen

Festivalen hålls nästa gång fredag 12:e och lördag 13:e juli 2024.

 

Festivalområdet öppet

Fredag ca kl 16.00 till 24.00.

Lördag ca kl 12.00 till 24.00.

 

Entré och biljetter

Entré fredag 200 kr

Entré lördag 300 kr

Entré båda dagarna 500 kr

Barn under 15 år gratis.

Det är möjligt att betala med Swish

 

Var ligger festplatsen?

Sjövikens festplats ligger i tätorten Ätran längs med riksväg 153 ca 2 mil öster om Ullared. Klicka här för att öppna plats i Google Maps

 

Vad är Sjövikens festplats?

Sjövikens festplats är en svensk klassisk folkpark vackert belägen i lummig björkskog på en udde ut i Eseredssjön. Mitt på festplatsen ligger Sverigeges kanske charmigaste rotunda och scen. På festområdet finns stora grönytor som passar utmärkt till picnic och härligt sommarhäng. Det är tillåtet att ta med hunden in på festivalområdet under förutsättning att den hålls kopplad. Hund är inte tillåten inne i själva rotundan.

 

Scenen

Konserterna hålls i en fin klassisk rotunda som erbjuder hög stämning och goda möjligheter att stampa takten i trägolvet. Alla konserter hålls under tak så i händelse av regn blir du inte blöt. Rotundan har öppningsbara fönsterluckor så du hör och ser bra även utanför om du föredrar att sitta utomhus.

 

Mat, dryck och toaletter

Vi erbjuder mat i form av klassisk BBQ från duktiga grillmästare samt kaffe, kakor, bullar, läsk, godis och mackor. På festplatsen och campingen finns tillgång till riktiga vattentoaletter. Inne i samhället finns en mataffär och pizzeria.

Det är möjligt att betala med Swish.

 

Vad finns mer på festivalen?

Förutom ett späckat konsertschema, trevliga människor och god grillad mat finns några försäljare av instrument och skivor. Vill du ha ett försäljningsstånd på Nääsville? Använd formuläret eller skicka mail direkt till info@naasville.se

 

Omkring festivalplatsen

I direkt anslutning till festivalplatsen finns friluftsbad, swimmingpool med hopptorn, en del för mindre barn samt en bassäng för minstingarna. Möjlighet att hyra kanot och roddbåtar samt fiske. Fin löpar/promenadslinga runt sjön. Livsmedelsaffär, uttagsautomat.

 

Camping   

Det går bra att campa intill festplatsen. Avgiften nu 300:- per tält, husvagn eller husbil och gäller för hela festivalen. Ej elplats. Campingen inkluderar tillgång till toaletter, duschar och badbassäng. Tag plats så kommer campingvärd från festivalen och tar betalt.

Det är möjligt att betala med Swish.

Om du föredrar vandrarhem ligger Fegens vandrarhem ca 6 km från festplatsen i tätorten Fegen, se www.fegensvandrarhem.com.